Министърката на туризма Николина Ангелкова отново се срещна с принца на Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд. 

Това се случи днес по време на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН, която се организира в китайския град Чънду, съобщиха от ресорното й ведомство.

„Още през октомври 2016 г. между България и Саудитска Арабия бе подписан Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на туризма. Така между двете държави се откриха нови възможности за развитието на тази индустрия и обмен на опит“, пишат от пресцентъра, без да се впускат в излишни детайли.

Единствено сигурно договорено, и то не със саудитския принц, е, че през 2018 г. България ще бъде домакин на Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към СОТ. Това стана ясно след работна среща на Ангелкова с президента на Китайската национална туристическа администрация (CNTA) Ли Дзиндзао.

„България става все по-разпознаваема дестинация за по-висок клас туристи. Доказателство за засиления интерес на чуждестранните туристи към страната ни са и данните на БНБ, според които общите приходи от международен туризъм от началото на годината до юни 2017 г. възлизат на 2,4 млрд. лв., което е с над 12% повече спрямо същия период на 2016 г., която бе рекордна за туризма, откакто се води статистика“, отбеляза Ангелкова.