За тежък инцидент във Варна, при който мъжаги са нападнали и пребили 5 хлапета, информира читател на Клуб Z. Шесто момче от групата е било свидетел на случката и е в шок.

По време на зверския побой едно от децата е получило сътресение на мозъка, но и след като е изгубило съзнание е било ритано на земята. Друго има кръвонасядания в корема и над бъбреците. Останалите са пострадали различно. Полицията е образувала проверка по петте жалби на родители.

Клуб Z се свърза с Геновева Митева, чийто син С.К. на 13 г. (навършил ги е на 2 юли – деня преди инцидента) още бълнува и е в шок. Чак днес – 10 юли, бил първият ден, в който поне не се оплаква от главоболие, каза майката.

Според единодушната версия на всички пострадали, на 3 юли около 15 ч. С.К., Г.С., М.С., А.Д., К.Д. и С.С. - ученици в 6-и и 7-и клас, се разхождали в Морската градина, която е близо до училището им. Там видели петокласника А. с негови приятели и предложили да си играят заедно. Версията на битите хлапета е, че по-малкият им отговорил, че „не си играе с боклуци“ и ги напсувал. Те пък на свой ред му взели карти Ю-ги-о и му ги скрили. Показвайки им среден пръст и продължавайки да псува, А. се отдалечил в близка тоалетна и оттам явно е звъннал на баща си. Шестимата категорично твърдят, че не са били момчето, а само са накъсали старите му карти Ю-ги-о.

Каквато и да е историята на детското спречкване, шестимата продължили накъм Римски терми, където ги застигнала „тежката спраделвивост“ на разярения баща на А., водещ подкрепление - двама негови авери. Момчетата пиели сокчета и тъкмо се канели да играят на стражари и апаши, защото мястото е закътано.

„Като видяхме, че идват към нас, даже си помислихме, че ако трябва, ще съберем стотинки и ще купим едни нови карти“, разказва С.К.

До преговори обаче въобще не се стигнало.

Основен свидетел на последвалите събития е Г.С., който единствен не е бит, но от гледката е изпаднал в такъв шок, че още трепери, плаче и не иска да комуникира с мъже.

Докато единият бияч без никакви обяснения се захванал с едното момче, С.К. опитал да си извади телефона от мешката. Тогава бил ритнат с крак над слабините, после ударен с юмрук в челото и натам нищо не помни, защото паднал и изгубил съзнание. Според другарчетата му обаче, възрастните мъже са го ритали и на земята.

М.С. има кръвонасядания в корема и над бъбреците, вратът му е охлузен отзад, защото „възмездителите“ го държали за него, навели го и го блъснали в дърво. След като паднал, не проявили милост, а продължили с шутовете.

А.Д. също е ритан с крака, дори след като вече е бил повален на земята. Именно той чул как накрая тримата възрастни мъже казали на всички да се строят до стената и да си извадят телефоните.

„Изчезвайте, малки мърши, повече да не сме ви видели!“, изкомандвали големите.

След което казали, че ако случаят се разчуе, ще пребият и родителите им. Единият дори набрал по телефона бабата на едното момче и ѝ казал, че децата са едни улични бандити.

„Обадихме се на 112, извикахме районното. Оттам по техния съвет минахме през Съдебна медицина и сме подкрепили всичко с медицински свидетелства. Децата ни ходиха на психолог, на съдебен психиатър, ляхме им куршум... Ходихме в Детска педагогическа стая, съветвахме се с адвокати, направили сме фейсбук група "Стой далеч от детето ми". Искаме всички да знаят за това. Защото утре може да се случи на други хора и да е с фатален край“, каза Геновева Митева.

Тя предпочете да не цитираме какво точно мисли за възрастните раздавачи на „справедливост“. 

Бащата на А.  - Атанас Андреев, отрича всичко с думите: "Няма такова нещо". Със сигурност, докато вечерта родителите са обикаляли спешните кабинети, той пък е подал контражалба, че детето му е бито и ограбено.

Говорителката на ОДМВР Ивана Милева потвърди пред Клуб Z, че има 5 жалби от родителите на децата. Образувана е полицейска проверка и когато се съберат доказателства, случаят най-вероятно ще бъде предаден на Районната прокуратура. 

Пострадалите деца и родителите им даваха показания и днес следобед.