Държавата е по-силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан Златков. Това заяви вътрешният министър Валенти Радев пред вътрешната комисия на парламента. Златков бе отвлечен в края на август. В неделя стана ясно, че той е освободен, а в понеделник баща му призна, че е платил откуп.

"Обсъждани са различни планове преди да се знае, че Адриан е отвлечен. Винаги в тези случаи има няколко хипотези. Правени са няколко такива. Данни по разследването не мога да разказвам. Надяваме се максимално бързо да бъде разкрито престъплението. Знаем, че такова отвличане пречи не само на бизнеса, а и на всеки един. Държавата е по-силна и ще успеем. Знаем рискът и очакванията. Надявам се, че ще успеем", каза още министърът.

Той бе подкрепен и от шефа на комисията Цветан Цаетанов, който е уверен, че МВР ще се справи с това предизвикателство. Коментарът на Радев бе в отговор на въпрос на депутата от БСП Красимир Янков.

Малко след това пред журналисти Радев каза, че има нови детайли около отвличането на Адриан Златков.

"Аз желая много конкретика да ви кажа, но нямам право. Ако ви отговоря на въпроса, ще го чуят и похитителите. Дали е работено, колко е работено с тях, как да ви отговоря? Има екип в МВР. Събрани са най-добрите в областта и работят. Има стандарти, по които се работи в зависимост от това накъде отива разследването. Искаме да ни оставите да работим. Надяваме се на резултати възможно най-бързо", каза Радев.

Според него полицията ще стигне бързо до извършителите.