Кметицата на пловдивския район "Централен" Райна Петрова вкарала жена си като съдружник във фирмата, доставяща храни на детските градини. Това научи Клуб Z от свои източници, след като се разбра, че жената е задържана днес след акция на Окръжната прокуратура и ДАНС.

Петрова е обвинена за длъжностно престъпление и търговия с влияние. Тя лансирала споменатата фирма "Надежда 2000" да доставя  хранителни продукти по детските градини, ясли и кухни, които са били на високи цени, но с ниско качество. Наши източници казаха, че кметицата буквално е натискала директорки на детски градини да сключват договори с правилната фирма още от 2011 г. Вероятно е сигналът срещу нея да идва именно от някои от забавачниците, като някои от директорките се оплаквали дълго време, че получават гранясали храни. Други доставки пък включвали грозде по 7,50 лв./кг.

След един от сключените договори - за 376 000 лв., Петрова и дъщеря й получили като отплата ваучери за екскурзия до Тайланд. 

Въпреки че кметовете на райони се назначават, а не се избират, Петрова се смята за човек на ГЕРб. Тя е на поста втори мандат. 

На 14 юли Пловдивският окръжен съд ще заседава по постъпилото искане от прокуратурата тя да бъде отстранена от длъжност. Заплашват я затвор от 1 до 8 години и забрана да заема отговорни длъжности.