Вицепремиерът Валери Симеонов изрази задоволството си в социалните мрежи от поредната му акция срещу "плажни дискотеки на мутрите" по Черноморието. Той изрази във фейсбук радост от победатата си - този път на административно ниво. 

„Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността началник на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа „Слънчев бряг-юг“, похвали се Симеонов. 

 

 

Милка Гечева работи в ДНСК от 1999 г., а от 2010 г. е началник на дирекцията. През 2013 г. е  освободена от кабинета „Орешарски“. 

Тогава настоящият премиер Бойко Борисов изтъкна, че причината е разрушаването от страна на властите на прословутото „Весело село“ на митничарите в Ставри Димитрово на брега на язовир „Ивайловград”. 

Дори бившият регионален министър Лиляна Павлова определи Гечева като "отличен специалист, експерт и управленец" и обвини правителството на Пламен Орешарски в политическа чистка. 

По думите й благодарение работата на Гечева е изиграла основна роля за благоприятната развръзка в ключови случаи като скандала "Дюнигейт", застрояването на Странджа, "Корал" и "Златна рибка".

После специалистката е възстановена от служебното правителство през 2014 г. (при министър Екатерина Захариева, б.р.)

Времената обаче се менят, нравите също.

Вицепремиерът Симеонов нападна остро Милка Гечева и тя отново е аут от ДНСК. 

„Заведението „Какао“, „Кубанита“, The One, както и любимото ми „Бедрум“ са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните. Това обаче не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те“, завършва Симеонов.