Снощият мач от групите на Лига Европа между "Арсенал" и "Кьолн" (3:1) започна с час закъснение заради хаос и лоша организация. Домакините бяха предоставили на гостите само 3000 билета, но в британската столица пристигнаха към 20 000 фенове на "козлите".

Това бе първи мач на германския тим в евротурнир от 25 години насам.

А неволите тръгнаха именно заради големия брой запалянковци на немците - англичаните явно не бяха готови за това.

Проблемите започнаха из централните улици на Лондон. Бирата дойде в повече на някои фенове, които уринираха свободно на открити места. Други решиха да провокират британците с нацистки поздрави. Стигна се до дребни инциденти.

Добре, че голяма част от гостите от Кьолн само подкрепяха любимия си отбор, а не бяха настроени да вършат други неща.

Най-сериозните проблеми възникнаха, когато германците се насочиха към стадиона на "Арсенал". Стотици от тях пробиха охраната и влязоха на арената по-рано от предвиденото. В същото време много от пътувалите се сдобиха с билети за секторите с почитатели на "артилеристите".

Това принуди домакините да затворят "Емиратс" и да отложат началото на мача с един час. Последното стана след консултация с делегата на УЕФА и съдиите.

Дойде полиция, която оказа помощ на стюардите и хаосът край терена не се пренесе на трибуните. Слава Богу, че там, където публиката беше смесена, остана спокойно и мирно.

А секторът с фенове на "Кьолн" бе пазен зорко от униформени с кучета.

Колкото до мача, гостите се радваха първи заради попадението на Джон Кордоба още в 10-ата минута. "Арсенал" обърна благодарение на голове на Сеад Колашинац (50-ата), Алексис Санчес (67-ата) и Ектор Бейерин (82-рата). 

По сигнал на делегата УЕФА е започнала разследване на събитията преди срещата. Възможно е наказания да понесат и двата клуба.