"През всички тези години, Apple са криели нещо. Има все пак определени проблеми на реалния свят, които трябва да се предвидят - масовото производство и цена са основните. На десетия юбилей на iPhone, Apple задава въпроса - какво се случва, ако хвърлиш всичко през прозореца? Отговорът е iPhone X."

Така започва своето ревю авторът на популярното технологично издание TechCrunch Брайън Хийтър.

Той изтъква още, че новият флагман е в свой клас - за хора, за които парите нямат значение, и които искат последните и най-добри технологии в едно устройство. Вече минахме границата на свят, в който наистина премиумните флагмани с цена от 1000 долара имат пазар, смята авторът.

Хийтър подчертава, че това не е iPhone за всеки и самият Тим Кук, наследникът на Джобс в Apple, е признал това, когато е представил по-евтините модели 8 и 8s

Сред основните предимства той посочва новата технология на екрана - OLED - която се очаква на телефони на Apple от години, както и първия опит на компанията да направи безрамков (или почти) телефон. С което бе премахнат и основният бутон.

Новият iPhone е малко по-дебел, но това позволява по-добра батерия.

Ключова е не само двойката по-добри камери, но и новата функция за отключване на екрана с лицево разпознаване - FaceID. Батерията пък ще държи с два часа повече, макар че това не е бизнес модел, подчервата Хийтър - а просто телефон за всеки, който може да си го позволи.

Той отбелязва, че дразнещият елемент в горната част на екрана, където са всички сензори и вътрешната селфи-камера, не е такъв проблем. Защо? Защото тази форма на екрана се появи първо в наскоро излезлия телефон Essential. Хийтър го е ползвал и смята, че черният правоъгълник спира да се забелязва.

"X е най-добрият iPhone със сигурност и бързо скочи до върха на най-добрите телефони някога. Да, ще ви струва скъпо, но вече го знаехте", заключва той.