Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев е първият участник в проекта „Размяна на вратовръзки“, който Дарик радио и Egoist.bg организират по случай 25-ата годишнина на радиото. Днес те публикуваха част от разговора с Плевнелиев, който предстои да бъде излъчен утре по радиото. Първият въпрос на главния редактор на Дарик Константин Вълков е: Ако президентът назначава следващия президент, кого бихте назначили?

"От всичко, което видях и разбрах дотук, аз лично бих посочил президента Петър Стоянов. Ако зависеше от мен, щях да го посоча още веднъж. Той е един достоен, успешен президент на България, помъдрял, все още достатъчно млад, в силите си", отговаря предишният президент.

Росен Плевнелиев казва за Петър Стоянов, че от него е научил „нещо изключително мъдро и основополагащо за дейността на всеки президент послание – човешко е да се бърка, но един президент може да бърка в малките неща, един президент не трябва да допусне стратегическа, голяма грешка, от която да страда държавата и народа".

За Петър Стоянов той казва още:

"Символ на истински ценности. Символ на човек, който зададе правилната посока на България, а именно посоката на европейската интеграция и интеграцията в НАТО, символ на човек, който дълги години в политиката остана честен; остана беден по един или друг начин като символ на това, че не посегна на един лев, на един проект; човек, който получи международно признание и човек, който в един много решителен за България момент изигра своята голяма роля".

Росен Плевнелиев посочва служебното правителство на Марин Райков, когато е питан за това кое от двете назначени от него правителства би отличил.

"Избирам първият категорично – служебният кабинет на Марин Райков. Много се гордея с начина, по който бе направен, с дейността му. С резултатите, които постигнаха за България. Това е единственото българско правителство, казвам го най-отговорно, което имаше смелостта да бръкне в раната на българската олигархия по начин, по който никой друг не го направи. И за пръв път в история на прехода да въведе правила и прозрачност в управлението на държавните пари".

Плевнелиев има предвид приетата от кабинета на Марин Райков наредба, която задължаваше държавните фирми да не държат повече от 25% от парите си в една банка. Повод за това бе публикуваната към онзи момент информация за огромната концентрация на държавни стредства в КТБ.

Сред участниците в проекта на Дарик са също Бойко Борисов, Иван Костов, Георги Първанов, Сергей Станишев и проф. Никола Владов.