"Манчестър Юнайтед" записа поредна впечатляваща победа от началото на сезона във Висшата лига - 4:0 срещу "Евертън" като домакин.

Двубоят бе интересен най-вече заради завръщането на Уейн Руни на "Олд Трафорд". След като направи завидна кариера с "Юнайтед" и стана голмайстор №1 в историята на клуба, това лято Руни отново облече екипа на родния "Евертън". 

Уейн бе посрещнат радушно от всички в арената на "Юнайтед". Той направи поне два пропуска, преди да бъде заменен в края на срещата. 

От друга острана Ромелу Лукаку, който през юли измина обратния път - от "Евертън" в Манчестър, не пожали бившия си отбор. Той изработи гола на Хенрик Мхитарян за 2:0 и сам реализира за 3:0.

Резултатът откри Луис Антонио Валенсия още в 4-ата минута. Цяло чудо е, че до края на полувремето "Юнайтед" не вкара още попадения. След почивката "Евертън" пое инициативата, но не успя да изравни, а в края на мача бе разгромен. 4:0 направи Антони Марсиал от дузпа в 90-ата.

В дербито на кръга днес шампионът "Челси" и лондонският му съперник "Арсенал" направиха 0:0. Гостите бяха по-близо до победата.

Двата тима размениха по няколко голови ситуации, като почнаха да застрашават вратарите още от началните минути. В 41-ата минута акция на Аарън Рамзи от "Арсенал" завърши с удар в гредата и неуспешна добавка на Лаказет.

Гол на "Арсенал" правилно не бе зачетен заради засада в 76-ата минута. В 87-ата Давид Луис от "Челси" получи директен червен картон заради брутално нарушение. 

"Манчестър Сити" и "Юнайтед" са първи и втори с по 13 точки и по-добра голова разлика за "гражданите". "Челси" е трети с 10 пункта. "Арсенал" е едва 12-и със 7.