След като бе ремонтирано донякъде и после години бе забатачено, т. нар. Военно НДК днес бе открито. В него ще се помещават наказателното отделение на най-големия съд в страната - софийския районен, както и районната прокуратура. (Другата част от СРС вече е на бул. "Цар Борис III" в сградата на бившето ГУСВ, б.а.).

Повечето знакови личности от мнозинството на ВСС дойдоха днес на откриването, уважиха го още премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на парламента Димитър Главчев, министър Цецка Цачева и мн. др.

"Рестартирането" на проекта, глътнало повече от 10 млн. само за последния ремонт и довършване, всъщност се случи по време на предишния мандат на Борисов и с основната заслуга на Методи Лалов - бивш шеф на съда, който в момента е в немилост. Лалов, който в момента е редови съдия, дори не беше на откриването, както и съдия № 1 Лозан Панов.

Сегашен и бъдещ член на ВСС - Ясен Тодоров и Евгени Диков. Някои твърдят, че на снимката се виждат също така настоящ и бъдещ зам. главен прокурор...

Почит за обвинител № 1 от... ясно кого.

"Ела, Румене, мойто момче.." Бившият шеф на националното следствие и сега член на ВСС от квотата на следователите Румен Георгиев се радва на особено топло отношение от някогашния главен секретар на МВР.

Цацаров и Каролина Неделчева - един от най-последователно гласуващите с монолитното мнозинство членове на сегашния ВСС.

Официално прерязване на лентата от министъра на правосъдието Цецка Цачева и Димитър Узунов - представляващ ВСС.

А пък отвън дерайлира трамвай - дано не е метафора за съдебната ни система...