„Историята на прислужницата“ спечели цели четири от основните награди „Еми“ през тази година. Продукцията бе отличена като най-добър драматичен сериал, статуетки получиха още режисьорът Рийд Морано и актрисите Елизабет Мос и Ан Дауд (съответно за водеща и поддържаща роля).

Победата на „Историята на прислужницата“, по дистопичния роман на Маргарет Атууд, беляза и първия случай в историята на „Еми“, в които продукция на стрийминг платформа (в случая – „Хулу“) е отличена за най-добър сериал. Тя се справи с конкуренцията на „Странни неща“, „Короната“ и „Това сме ние“ – но не и на „Игра на тронове“, който с късната си премиера пропусна срока да бъде номиниран. Същото се отнася и до третия сезон на „Туин Пийкс“.

Друг голям победител на вечерта беше сериалът „Големите малки лъжи“ на НВО в категориите за минисериал. Със статуетки си тръгнаха актрисите Никол Кидман и Лора Дерн (водеща и поддържаща роля), Александър Скарсгард (поддържаща мъжка роля), режисьорът Жан-Марк Вале. „Големите малки лъжи“ получи и наградата за най-добър минисериал.

Най-добра актриса в комедиен сериал стана Джулия Луис-Драйфус, за „Вице“. С това тя подобри рекорда за най-много награди „Еми“ за една и съща водеща роля – общо пет. На „Вице“ бе присъдена и статуетката за най-добър комедиен сериал.

Стърлинг К. Браун получи отличието за водеща мъжка роля в драматичен сериал – за първи път от близо двайсет години тази награда отиде при актьор от афроамерикански произход.

Някои от големите фаворити за призовете обаче останаха с празни ръце. Нито „Западен свят“, нито „Странни неща“ получиха статуетки в главните категории.

"Площад Славейков"