Евелин Банев-Брендо не може да напуска страната - поне не и законно, тъй като наложената му ограничителна мярка не е отменена.

Това съобщават от Софийския апелативен съд след писания в обратния смисъл.

Преди дни медии съобщиха, че Брендо е получил 20 години затвор на върховна инстанция в Италия.

Българските власти обаче все още не са получили присъдата на Банев от Милано, за да я приведат в изпълнение (по закон това е работа на прокуратурата).

През есента на 2015 г. имаше слух, че Банев е изчезнал, а соченият за "кокаинов крал" реагира, като... написа стихосбирка и я разпрати по няколко редакции.

У нас Брендо има потвърдена на втора инстанция присъда от 6 години за пране на пари, която си чака произнасянето на ВКС.

Апелативен съд – София, е наложил забрана за напускане пределите на страната на подсъдимия Евелин Банев на 28.03.2014 г. В хода на делото през годините защитата на Банев е искала вдигане на забраната, но това е било оставено без уважение от АС – София... Мярката „забрана за напускане пределите на страната” по отношение на Банев продължава да е в сила, съобщиха от САС.

Неговият статут бе още по-парадоксален, когато Румъния го обяви с червена бюлетина за издирване по цял свят чрез Интерпол, а той се явяваше в съдебната зала в София на "българските" дела срещу него, тъй като страната ни не уважи екстрадиционната заповед на Румъния.