Издателят на "Ролинг Стоун" обяви, че контролният пакет акции на списанието се продава, съобщи Би Би Си.

50-годишното издание се свързва най-вече с отразяване на музика и поп култура, но в него също има и политически коментари и статии. Основателят му Йън Уенър започва да издава легендарното списание през 1967 г. в Сан Франциско заедно с музикалния критик Ралф Глийсън.

Оттогава то остава под контрола на неговата компания Wenner Media.

Списанието е прочуто с кориците си, които се превръщат в икони, в продължение на много години те са символ за пълен успех и признание. На корицата му  са били музиканти - от Джим Морисън до Мадона и Лейди Гага, но също така и президенти, и дори папи.

Може би най-известната фотография е на Ани Лейбовиц, на която голият Джон Ленън прегръща своята напълно облечена съпруга, Йоко Оно. Корицата става прочута и поради факта, че Ленън е застрелян само часове след като е направена снимката.

Репутацията на "Ролинг Стоун" страда сериозно през 2014 г., когато публикува фалшива история за изнасилване в Университета на Вирджиния. След като стана ясно, че това не е истина, списанието препубликува историята и трябва да плати и обезщетение на университета.

Напоследък изданието изпитва все по-големи трудности в среда, в която цялата печатна индустрия трябва да се адаптира към по-дигитални форми. Според компанията собственик обаче "Ролинг Стоун" все още стига до 60 млн. читатели месечно, а неговото присъствие в социалните медии расте непрекъснато.

Wenner Media вече продаде другите си издания Us Weekly и Men's Journal на American Media, издател на National Enquirer.

От изявлението на компанията не става ясно дали тя вече води разговори с потенциални купувачи. 49% от акциите от списанието вече са собственост на сингапурската компания BandLab Technologies.