Гореща новина за феновете на "Пинк Флойд" и бившия член на легендарната британска банда Роджър Уотърс. От официалния сайт на музиканта става ясно, че България е една от 23-те държави, през които ще мине европейкото му турне "Us+Them."

Все още не е ясно на коя дата ще е концертът в България. В турнето, което тече в САЩ и Канада в момента, 74-годишният музикант изпълнява песни на "Пинк Флойд" от албумите The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals и The Wall. Първата част от европейското турне започва в началото на лятото - на 14 май - с 5 концерта в Германия и един в Австрия.

Уотърс ще свири в още 20 страни от ЕС, както и в Русия, става ясно още от анонса.

Това ще е вторият концерт на британския музикант в България. Той бе у нас през лятото на 2013 г. с турнето си "Стената" (The Wall) и свири само едноименния велик албум на "Пинк Флойд", гарниран с невиждани у нас дотогава ефекти. А на стените бе изписана думата "Оставка" - кодова в разгара на "протестното" лято заради опита за назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. 


Засега няма потвърждение кой ще е организаторът на втория концерт на Роджър Уотърс в България. Предишният лайв на националния стадион "Васил Левски" в столицата бе организиран от "София Мюзик Ентърпрайзис". Неотдавна съсобственикът на компанията Димитър Ковачев-Фънки каза в интервю, че отново се водят преговори с музиканта.