„Рамщайн“ опровергаха появилите се в мрежата съобщения, че смятат да прекратят съществуването си. Членовете на германската рокгрупа отрекоха „новината“ в своя сайт в понеделник.

„Въпреки заявленията, което днес видяхме в пресата, ние нямаме никакви „тайни планове“, не подготвяме „прощален албум“, нито пък „последно турне“, отбелязват музикантите и добавят: „След успешното фестивално турне в момента работим над нови песни.“

Фалшивата новина, че „Рамщайн“ се разпада, се появи рано в понеделник, 18 септември, в немския таблоид „Билд“. Вестникът обявява, че новият им албум, чието излизане е насрочено за 2018 г., ще бъде последен в дискографията на групата.

Според сайта Metal Injection повод за невярната новина изглежда е дал китаристът на „Рамщайн“ Рихард Круспе, който по-рано през този месец е споменал, че е възможно новият им албум да се окаже последен.

„По някаква причина ми се струва, че това ще бъде последният ни диск“, казал музикантът, но добавил, че може и да греши.

„Рамщайн“ има издадени шест студийни албума, последният от тях –  Liebe ist für alle da — излезе през 2009 г. Групата е гостувала два пъти в България – през юни 2010-а и през юли 2013 г.