Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка. Срещата е била в кабинета на премиера в Министерския съвет, но за нея съобщи пресцентърът на прокуратурата. 

На срещата са присъствали посланикът на Русия Анатолий Макаров и българският главен прокурор Сотир Цацаров. 

"Премиерът Борисов отбеляза, че имаме интерес руски туристи да посещават България и благодари на службите на двете страни, че са осигурили спокоен сезон за тях. Министър-председателят Борисов обърна внимание на търговско-икономическите отношения между България и Русия, като изтъкна, че ще е от взаимна полза тяхното развитие да продължи", се казва в съобщението.

Генералният прокурор на Русия се срещна вчера с Цацаров и двамата подписаха Програма за сътрудничество между двете институции за периода 2017-2019 г. 

Юрий Чайка има планирани срещи още с вицепрезидента Илияна Йотова, с министъра на правосъдието Цецка Цачева и с патриарх Неофит. 

Партията на Христо Иванов "Да, България" обяви посещението на Чайка за позорен акт. Визитата на руския генерален прокурор стана повод за протестни акции в София.

Сотир Цацаров, Юрий Чайка, Бойко Борисов и Анатолий Макаров.

Ето цялото съобщение на прокуратурата:

 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка, който е на посещение в страната ни.

На срещата присъстваха и главният прокурор Сотир Цацаров и Н. Пр. Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация.

По време на разговора в Министерския съвет двамата обсъдиха актуални теми по линия на сигурността и борбата с тероризма. Премиерът Борисов отбеляза, че имаме интерес руски туристи да посещават България и благодари на службите на двете страни, че са осигурили спокоен сезон за тях.

Министър-председателят Борисов обърна внимание на търговско-икономическите отношения между България и Русия, като изтъкна, че ще е от взаимна полза тяхното развитие да продължи.