Най-малко 250 са вече жертвите от унищожителното земетресение в Мексико, съобщи Би Би Си.

Спасителите продължават да вадят оцелели под руините.

Броят им обаче най-вероятно ще нараства. Българското посолство в Мексико съобщи, че няма данни до този момент за загинали българи.

Трусът със сила между 7,1 и 7,4 разтърси районите около столицата в 13,14 часа местно време във вторник. По данни на Националната сеизмологична служба на Мексико епицентърът е бил на 12 км югоизточно от селището Асочиапан (щата Морелос), разположено на 111 км южно от мексиканската столица.  Огнището на земетресението е на дълбочина 57 километра.

Най-голям е броят на жертвите в щата Морелос, южно от Мексико сити, където са загинали 64 души, заяви Луис Фелипе Пуенте. В столицата са загинали най-малко 36 души. 

В Морелос, Пуебла и Мексико сити има огромни разрушения. За няколко часа бе прекъсната работата на международното летище "Бенито Хуарес" в столицата. Близо 4 милиона души останаха без електричество. В страната бе обявено извънредно положение.

Часове след първото, ново земетресение с магнитуд 4.9 по Рихтер разлюля бреговете на Мексико. Епицентърът му е на 98 км южно от град Сан Франсиско дел Мар в щата Оахака. Огнището е на дълбочина 15 километра.

Само преди няколко дни друго силно земетресение от 8.1 разлюля Мексико и отне живота на 98 души. 

Спасителните екипи трескаво търсят оцелели под развалините. Хиляди жители панически избягаха на улиците.

Кметът на Мексико Мигел Анхел Мансера съобщи, че 44 сгради са силно повредени или разрушени и в някои са избухнали пожари.