"Това е ясно, че държавата е по-силна от всяка една групировка."

Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов пред Нова тв. Така той коментира случая с отвлечения Адриан Златков, който бе освободен след платен откуп от баща му. От думите на Маринов стана ясно, че залавянето на извършителите на това отвличане е въпрос на време.

"Алчността на самите извършители помага. Почти всички сериозни престъпници го имат този стремеж към алчност. Трябва време, за да се прояви тази алчност, да има конфликти в групата, да започне да изтича информация", обясни Маринов.

Той заяви, че МВР не чака да се случи второ и трето отвличане, но в момента събраната информация не позволявала да се предприемат реални действия.

"Въпрос на време е. Към този момент не можем да упрекваме бащата. Нашата работа беше да направим всичко възможно да запазим живота на Адриан. Много се пише в медиите, това не съвпада въобще с фактическата обстановка", каза още Маринов.

Той коментира и случая с убития в с. Виноградец Наско Тонкев, чийто син бе арестуван за наркотрафик. Същевременно Лазар Влайков, бивш общинар от ГЕРБ в Септември, с чието оръжие бе прострелян Тонкев, е под домашен арест. Маринов отрече да става дума за отмъщение срещу семейството на Тонкев, което не си замълча и не прие версията на Влайков, че изстрелът е произведен от 6-годишно дете.

"Няма как да е отмъщение", категоричен бе Маринов.

Той допълни, че разработката срещу сина на Тонкев е започнала много преди инцидента.

"Убийството на бащата не е планиран инцидент. Съдът потвърди мярката за неотклонение. Ние сме събрали достатъчно доказателства. Трагичният случай с бащата не би следвало да отменя наказателната отговорност на сина", обясни Маринов.

На въпрос защо синът на Тонкев е арестуван, а Влайков е под домашен арест, Маринов отговори:

"Питайте съда. Той е преценил, процедира се на база доказателства."

По отношение на фирмата "Емко" Маринов коментира, че тя е съхранявала неправилно боеприпаси. Маринов изтъкна, че ако стане инцидент, тогава служителите на МВР ще бъдат питани колко проверки са извършил и какви мерки са предприели.