Военното крило на "Хамас" предупреди авиокомпаниите, че смята да подложи на ракетен обстрел от Газа международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив, предаде Ройтерс.

Палестинското ислямистко движение посъветва авиокомпаниите да не летят дотам.

"В светлината на израелските нападения срещу жители на ивицата Газа военното крило на "Хамас" реши да отговори на агресията и ние ви предупреждаваме да не извършвате полети до летище "Бен Гурион", което ще бъде една от нашите мишени днес, защото на него е разположена военновъздушна база", се казва в изявление на групировката.

В началото на седмицата Тел Авив обяви началото на операция "Защитно острие", насочена срещу лидерите и базите на "Хамас" в ивицата Газа. От думите на израелският посланик у нас Шаул Камиса Раз тогава стана ясно, че страната му е готова да ликвидира ръководителите на движението. Той допълни, че в резултат на израелските удари много от тях вече са бездомни.

Трима души бяха ранени днес, когато ракета, изстреляна от Газа, улучи бензиностанция в град Ашдод в Южен Израел. Бензиностанцията се запалила, което предизвикало няколко експлозии.

Един палестинец бе убит тази сутрин в дома си в Газа при въздушен удар в четвъртия ден на офанзивата на израелската армия в ивицата.