Звездният тим на Христо Стоичков победи с 3:2 ветерани на "Барселона" в шоумача на стадион "Берое" в Стара Загора. Над 10 хиляди зрители видяха спектакъл в изпълнение на някои от най-големите в българския футбол и на асове от първия "Дрийм тим" на Барса, подсилени с по-млади величия.

Бербатов пак изпъкна със селфита и предаване на живо във фейсбук преди мача.

Димитър Бербатов вкара хеттрик за "Приятелите на Стоичков", а Камата игра по едно полувреме и за двете селекции. След почивката той облече екипа на каталунците и се разписа от дузпа с добавка, след като вратарят Стоян Колев изби първия му удар. Резултатът се движеше 2:0, 2:2, 3:2.

Атанас Узунов, кум на Ицо, съдийства срещата. Авторитетно. Но и не беше затруднен. Камата бе кротък този път.

Българският тим излезе със страховитото нападение от миналото - Стоичков, Емил Костадинов, Наско Сираков, Йордан Лечков, Красимир Балъков, Димитър Бербатов...

Любопитно е, че съотборници бяха Бербо и Лечков - публична тайна е, че Митко някога се отказа от националния отбор заради един от босовете на БФС. Точно гологлавият екзекутор на Германия обаче изведе бившият играч на "Манчестър Юнайтед" за 3:2.

Треньори на българите бяха Димитър Пенев, Христо Бонев и старозагорската легенда Петко Петков, а в състава личаха още Стилиян Петров, Мартин Петров, Радостин Кишишев, Петър Михтарски, Даниел Боримиров, Ивайло Йорданов, Бончо Генчев, Илиан Илиев...

Преди срещата Стоичков държа кратка реч, в която отново изтъкна, че не забравя как някога е бил войник в Стара Загора, а после е бил аплодиран като треньор на "Литекс". Той връчи свои екипи на близки на починалите наскоро легенди на пловдивския футбол Георги Славков и Аян Садъков.

Трио "Сопрано" пя на стадион "Берое", редом с други музикални изпълнители - от фолка, поп музиката, оперното изкуство и т.н.

 Най-голямата звезда в тима на "Барселона" бе Хулио Салинас, изявиха се също Джика Попеску, Яри Литманен, Серхи, Гойкоечея, Ферер, Надал, вратарят Ангой, който е зет на Йохан Кройф и т.н. и т.н.

Накрая всичко свърши със заря и изпълнение на живо на великия химн "Барселона" на Монсерат Кабайе и Фреди Меркюри.

А звездите на "Барселона" тепърва могат да се завръщат в България. Уговаря се подобен мач срещу румънски асове в Русе. Възможно е догодина да се изправят и срещу звезди на ЦСКА по случай 70-годишнината на "червените".