"С Валери Симеонов не се разминаваме, допълваме се. Като всяко едно семейство в коалицията понякога имаме различни виждания, но сме в непрекъснат диалог."

Така отговори пред Антон Хекимян министърът на туризма Николина Ангелкова на вчерашните обвинения на вицепремиера пред Цветанка Ризова, че двамата имат разминавания по отношение на развитието на българския туризъм, и то не само в частта за шума. 

"И през миналата година бяха правени проверки по Черноморието за шума, само че не съм ходила лично аз", изтъкна Ангелкова. 

400-те хиляди картички с благодарности, разпратени към чуждестранни туристи, почивали по Българското Черноморие, било пилотна инициатива. 

"Догодина ще се погрижим да има за всички. Цената им е по 6 стотинки, или общо около 25 000 лв.", каза Ангекова. 

Наскоро тя се върна от Китай, където участва в работата на 22-рата генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН. Там е било обсъждано откриването на директна самолетна линия София - Пекин. Министерството на туризма си е поставило за цел до 2 години китайските туристи да нараснат до 100 000. В момента те са 20 000. 

Приходите от туризъм от началото на годината са 3,75 млрд. лв., което е 10,7% повече спрямо същия период на 2016 г.

В резултат на проверките на министерството заради нарушения са прекратени два договора за концесия - на плажовете "Созопол - централен" и "Слънчев ден", както и два контракта за наем - в Каварна и Варвара.