Общо 426 учебни заведения ще бъдат ремонтирани с 624 млн. лв. по оперативна програма "Региони в растеж". Това обяви пред БНТ регионалният министър Николай Нанков. 

Средствата ще бъдат поделени между детски градини, училища и университети.

За подобряване на материалната база ще отидат общо около 1 млрд. лв., като в тази сума попадат и парите от предходната програма. 

Министър Нанков обяви, че в понеделник заминава за Брюксел, където ще представи проекта за отсечката от магистрала "Струма", която преминава през Кресненското дефиле.

Той беше избран след обсъждания с местното население, но все още очаква да получи оценка за въздействие върху околната среда.

По Нова телевизия неговият колега от управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов обясни, че цената на електронните винетки ще бъде същата като сегашната - 97 лв. Те ще бъдат въведени с новата тол система за тежкотоварните автомобили след 2 години.

Улеснението е, че електронните стикери ще могат да се купуват от традиционните пунктове, както досега, но и през таблет или смартфон. Данните ще бъдат въвеждани в електронна система.  

"Ще има и дневни винетки, които вероятно ще струват стотинки", каза още Глосов, но не се ангажира със суми, тъй като изчисленията още не са готови.