Преди няколко дни американският президент Доналд Тръмп приписа на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун прякора Rocket man - Ракетчика. Бързо стана ясно, че Тръмп не визира песента на Елтън Джон, а корица на The Economist от 2006 г., на която бащата на Ким излита под тяга и е назован с този прякор.

Той се връзва и с вълненията, които Ким Чен Ун и режимът му в Северна Корея предизвикват в световната общност през последните месеци - поредицата тестове на балистични ракети, някои от които с ядрен потенциал.

От сайта Dispropaganda.com са решили, че е редно да намерят такъв прякор и на други световни лидери - в крайна сметка, нима Ким е единственият, който трябва да търпи критики? 

Ето го и резултата:

Веднага след Ким е Доналд Тръмп, кръстен на любимата си социална платформа - Twitter. Именно там президентът на САЩ назова севернокорейският лидер с новия прякор.

Nukes Man е Хасан Рухани, президентът на Иран, който води преговорите за ядрената програма на страната си още преди да стане държавен глава. 

Drunk Man е Жан-Клод Юнкер, президентът на Европейската комисия, който наскоро бе обвинен, че е бил пиян по време на срещата на върха на ЕС в Рига.

Drug Man е филипинският президент Родриго Дутерте, известен с яростната си битка срещу наркотиците. Той скоро заяви, че ако синът му в действителност е замесен с дрога, каквито слухове има, ще бъде екзекутиран.

Erdo Man е познатият ни турски президент Реджеп Ердоган. Видно, за него няма какво повече да се каже от самата му личност.

Organ Man е китайският президент Си Цзинпин. Прякорът е свързан с обвиненията, че китайската държава взема органи от десетки хиляди арестувани членове на общността Фалун Гонг, особено мразена от китайските комунисти.

Merkel's Man е Доналд Туск, президент на Съвета на Европа. Повод за прякора със сигурност са както прекрасните служебни отношения между него и немската канцлерка, така и подкрепата й за поста му, когато собствените му сънародници не бяха на негова страна.

Makeup Man е държавният глава на Франция Еманюел Макрон, за когото скоро научихме, че е изхарчил 26 000 евро за грим и личната си гримьорка.

Chemical Man е сирийският президент Башар Асад, който според Запада удари с химическо оръжие собствения си народ в началото на тази година, убивайки поне 80 души. Асад отрича, разбира се.

Corrupt Man е Мишел Темер, който довършва президентския мандат на Дилма Русеф в Бразилия. На практика всеки от последните президенти на страната може да носи този прякор.

За финал е руският президент Владимир Путин, кръстен Hacker Man - заради постоянно излизащите нови доказателства, че руски хакери манипулират изборни кампании и вътрешната политика в САЩ, Франция, Германия и други държави.