Родителите трябва да учат децата си на много етични неща за живота и да ги пазят от кибертормоз, заяви първата дама на САЩ Мелания Тръмп.

Тя говори на среща-обяд със съпругите на лидерите, дошли в Ню Йорк за форума на ООН. Това бе и нейната първа проява в Световната организация като съпруга на президента на САЩ. Както е известно на сесията на Общото събрание е и българският президент Румен Радев със съпругата си.

Много е важно да даваме личен пример на децата си и да бъдем извънредно отговорни към тях, изтъкна Мелания.

"Независимо дали става дума за наркотична зависимост, тормоз, бедност, болест, трафик, неграмотност или глад - децата са тези, които са засегнати първи и най-тежко в която и да е страна", отбеляза тя. 

Първата дама специално осъди тормоза "онлайн и лично" и посочи необходимостта да се обърне внимание на "съдържанието на посланията", на които децата са изложени ежедневно чрез социалните медии", съобщава "Тайм".

Още по време на кампанията за президентските избори през 2016 г. Мелания Тръмп обеща да направи борбата срещу кибертормоза един от основните си приоритети като Първа дама. 

Сега обаче нейните критици припомнят агресивното поведение на съпруга й в социалните мрежи и на първо място в любимия му туитър. И дават за пример обидите срещу Мика Бжежински, журналистката Мегън Кели и ретуитнатите от него видеоклипове, в които той удря с топка за голф Хилъри Клинтън.

Този ли е примерът на възрастните, питат критиците. Така ли Доналд възпитава децата и внуците си?, добавят те.

 


RELATED