"Лудогорец" се размина с конфузно отпадане още в първата фаза (за отборите от елита) на турнира за Купата на България. Шампионите играха продължения, за да спечелят с 3:2 срещу "Оборище" (Панагюрище).

Димитър Димитров-Херо заложи на някои резерви, като например на 19-годишния Светослав Ковачев от втория отбор, но това не е извинение, тъй като част от ядрото футболисти беше на линия.

Жуниор Кишада откри в 40-ата минута, но в 78-ата Иван Нетов изравни и така се стигна до продължения. Напълно заслужено, тъй като домакините направиха силен мач, в който няколко пъти застрашиха вратата на аржентинския вратар Хорхе Броун.

В добавеното време на редовните 90 минути "Оборище" остана с 10 души, тъй като голмайсторът Нетов се контузи, а смените вече бяха извършени. Травмата на капитана е тежка - наложи се дори лекарският щаб на "Лудогорец" да помага при оказването на помощ.

А малко след началото на продълженията силите на терена бяха изравнени заради втори жълт и червен картон на поляка Яцек Горалски за симулиране на дузпа.

Все пак по-високата класа на "Лудогорец" си каза думата, за което помогна влизането в игра на Марселиньо. Клаудиу Кешеру вкара два пъти в 99-ата и 114-ата минута.

В 118-ата Мартин Василев върна един гол, но "орлите" удържаха и са в следващата фаза.