ДСБ-София ще избира нов местен лидер на 21 октомври, след като още след парламентарните избори е подал оставка от поста председателят на структурата Вили Лилков.

Изборът на наследник на Лилков се е позабавил, защото първо се е изчаквало Националното събрание на партията, което избра Атанас Атанасов за лидер на мястото на Радан Кънев, който също се оттегли веднага след изборите и неуспеха на формата "Нова република" да влезе в новия парламент. Още през юли - преди лятната политическа ваканция, събранието на градската организация на ДСБ в столицата е било насрочено за 21 октомври. 

Вили Лилков напуска само ръководното място в столичната партия структура, но остава част от ДСБ. Това потвърди самият той пред "Дневник". Той е в политиката от средата на 90-те години в СДС. Става учредител на ДСБ, дълги години е общински съветник в София от формацията, а на последните местни избори беше и кандидатът за кмет на Реформаторския блок за столицата. На парламентарния вот през 2014 г. стана депутат. Той зае позицията начело на ДСБ-София след оттеглянето на Иван Иванов, който оглави Комисията за енергийно и водно регулиране. 

Засега се говори за трима души, които могат да наследят Лилков. Сред тях са Любомир Георгиев, който и сега е ръководството на ДСБ-София, както и Димитър Божилов - също от ДСБ-Триадица - районът, в който първият председател на партийната струкрура бе самият Лилков. Сред имената, които се въртят, е и това на общинската съветничка от сторлицата Марта Георгиева, твърдят запознати с партийните рокади. Дали ще има и други кандидати и дали тези ще са наистина в надпреварата предстои да се разбере до събранието след малко по-малко от месец.