„Саботажът за тол системата е огромен, но значи сме на прав път, ще си я въведем и това е.“ Това заяви регионалният министър Николай Нанков, след като взе участие в Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“.

 

„Имаше фалшиви документи за решение на председателя на управителния съвет, които сме докладвали на когото трябва. Другата седмица „Пътната агенция“ ще отвори ценови оферти. Подведоха ви, че е излязло решение за класирани кандидати. Подписът беше хубаво фалшифициран. Участниците използваха и „ланския сняг“ да обжалват. Саботаж огромен. Има хора, които не искат да се случи“, коментира Нанков, цитиран от „Фокус“.

Процедурата е обект на поредно обжалване. Министърът коментира и ремонта на Източната тангента на София.

С Владая ще имаме проблеми относно организацията на трафика. Ще изнесем Перник през автомагистрала „Люлин“. Правят се ремонти и трябва да се съобразяваме и с технологичните срокове и с възможностите на фирмите изпълнител. Трябва да поддържаме тази пътна инфраструктура поне в задоволително състояние. Така е и с „Хемус“. Ще ме критикувате защо има постоянни тапи там. Наистина балансът е много тежък и на нас не ни е лесно. Опасен е този, който сега затворихме на 33 км преди дясната тръба на тунел „Витиня“ в посока София, както и този участък до село Разлив, до Потоп. Затворени са в момента“, каза още Нанков.