Денят е 4 май, годината - 2018-а, мястото - София - Роджър Уотърс от "Пинк Флойд" идва за втори път у нас. Неотдавна музикантът обяви в официалната си интернет страница, че България е една от 23-те спирки в Европа от турнето Us + Them. Сега вече се знаят подробностите, а продажбата на билети започва в четвъртък, 28 септември, точно в 11 ч.

Концертът на Роджър Уотърс ще е в зала "Арена Армеец". Организатори са отново "София мюзик ентърпрайзис" - те доведоха и спектакъла "Стената" в София преди няколко години.

Билетите ще са на цени от 70 до 180 лв. Официалният старт на продажбата им е в четвъртък, а пунктовете са всички обекти от мрежата на "Тикетпро" и "Ивентим", както и онлайн на  www.ticketpro.bg и www.eventim.bg.

Наименованието на турнето е вдъхновено от песента “Us And Them” от издадения през 1974 г. и продаден в мултимилионен тираж албум на "Пинк Флойд" – "Тъмната страна на луната" (The Dark Side of the Moon'). Музикантът в момента обикаля Северна Америка с шоуто, в което изпълнява както парчета от платинените албуми на "Флойд" като Wish You Were Here, The Wall, Animals и Dark Side of the Moon, така и песни от соловия си нов албум Is This the Life We Really Want?

"Тръгваме на път с ново шоу. То е комбинация от творби от дългогодишната ми кариера, от годините с "Пинк Флойд" и някои нови песни. Вероятно 80% от песните ще са стари и 20% ще бъдат нови, но всички са обединени под обща тема. Шоуто ще бъде неповторимо, обещавам ви. Ще бъде грандиозно и спиращо дъха, както всичко досега", заявява Уотърс, цитиран от сайта на организаторите на концерта в България.

Турнетото Us + Them е първото на Уотърс в Европа след спектакъла The Wall Live, който обикаляше земното кълбо в периода 2010-2013 г. Тогава билетите бяха напълно разпродадени навсякъде, а шоуто видяха над 4 милиона фенове по време на общо 219 концерта. Това е най-касовото турне на солов изпълнител в историята.