Най-одобряваният член на кабинета е вицепремиерът Томислав Дончев. Това сочат данните от национално представително изследване на "Алфа рисърч", проведено сред 1030 души между 10 и 13 септември т. г. 19,4 на сто одобряват работата му, отрицателните оценки са едва 3%. Отличничката на предишния кабинет Лиляна Павлова отстъпва на четвърта позиция вероятно и заради смяната на ресора си. Второто място е за лидера на един от коалиционните партньори на ГЕРБ - военния министър Красимир Каракачанов, който напоследък е доста по-предпазлив и се впуска основно в размисли за купуването на нови самолети и любимата си тема за връщането на казармата.

Другият вицепремиер от "патриотите" Валери Симеонов остава недооценен от общественото мнение. След толкова ожесточени усилия и лични битки с шума по дискотеките, арести на диджеи и други самоотвержени действия Симеонов събира повече отрицателни, отколкото положителни оценки за бурната си дейност през лятото.

Третата позиция по неясни причини е за спортния министър Красен Кралев.

След тях с по-ниски, но преобладаващо положителни оценки са още външната министърка Екатерина Захариева (4.5), транспортният Ивайло Московски (4.0). Следват министърката на туризма Николина Ангелкова (3.6), регионалният Николай Нанков (1.7), финансовият Владислав Горанов (0.3), енергийната Теменужка Петкова (0.1).

Тройката в дъното на таблицата попълват министри, чиято работа през първите месеци на мандата бе съпътствана от скандали със силен обществен отзвук. Най-нехаресвани са министърът на околната среда от квотата на "патриотите" Нено Димов (-10.3), който беше в центъра на вниманието около казуса "Калиакра", и икономическият Емил Караниколов, избор на "Атака" и смятан за една от топлите връзки на Пеевски в кабинета (-10.5). Караниколов обра особено много негативни точки с твърденията си около "Емко".

№1 по най-ниско одобрение на дейността ѝ е неуспешната кандидат-президентка и бивша парламентарна шефка, а сега правосъдна министърка Цецка Цачева (-16.8). 

Ето и класацията на министрите:

Томислав Дончев

Красимир Каракачанов

Красен Кралев

Лиляна Павлова

Екатерина Захариева

Ивайло Московски

Николина Ангелкова

Николай Нанков

Владислав Горанов

Теменужка Петкова

Красимир Вълчев

Боил Банов

Валентин Радев

Валери Симеонов

Румен Порожанов

Бисер Петков

Николай Петров

Нено Димов

Емил Караниколов

Цецка Цачева

"Липсата на адекватни политики в най-критично оценяваните ресори от дейността на кабинета е потенциален риск за неговата стабилност, но към момента този риск отстъпва на заден план пред притесненията от ескалацията на напрежението в света. В съотношение 38 към 62% анкетираните възприемат ситуацията в България като спокойна и стабилна, докато във външнополитически план тревогите са много по-високи – 20:79%. Като резултат въпреки критиките цялостното желание за нормализиране на ситуацията у нас доминира над стремежа към засилване на политическата конфронтация. Което намира израз в нагласата на 61% от пълнолетните българи настоящото правителство да изкара пълния си четиригодишен мандат вместо провеждането на нови избори", е коментарът на "Алфа рисърч".