Не аз, а ръководството на "Левски" опитва да отдели "Левски-Раковски" от клуба и да забрани на децата да тренират, обяви Станислав Ангелов на пресконференция.

Пелето, бивш капитан на "сините", спортен директор, а в края на август уволнен и като шеф на школата на "Левски-Раковски", отговори на обвиненията от "Герена" за невнесените такси, за промените в сдружението и т.н. и т.н. Той се закани да заведе дело, тъй като бе обявен за "крадец", а нищо не е откраднал и се чувства "омерзен".

Ангелов доста емоционално се изказа в подкрепа на децата от школата на стадион "Раковски". И на всички деца на България.

Той обяви, че няколко пъти и спасявал ДЮШ на "Левски-Раковски" от закриване. Че ако не е той до три месеца всичко на стадион "Раковски" ще приключи. Постоянно е опитвал да промени нещата от позицията спортен директор, но не е успял, тъй като призивите му не са срещнали разбиране. Ще води битка докрай в името на подрастващите. Иска да има терени и бази, а не заведения. 

"Таксите на децата, трениращи на този стадион, спряхме да ги отчитаме на "Герена" поради факта, че от май месец е спрян да се плаща наемът, който ние дължим по договор към МВР, започна Станислав Ангелов след встъпителните си думи.  

- Включително и консумативи като ток и вода. За всички много добре е ясно, че не плащат и много други неща, но ние се справяме с тях. Наемът и консумативите на месец излизат 4500-5000 лева. Когато го спрат, след като имам устна доворка с ръководството да се плащат тези наеми, естествено има угроза да се прекрати договора и децата да останат без терени. Бяха спрени и заплатите на треньорите. Лятото тези треньори, които работят на тази сгурия и дишат този прах, не можаха да си закарат семействата на почивка. Не че взимат някакви сериозни заплати, но дори това им беше отнето. След което предприехме действия, аз заставам зад тях, защото нося отговорност, да се спрат таксите. 

С тези такси да се заплатят най-вече наемите. За друго няма да стигнат, тъй като вървяхме доста назад. Таксите са спрени през юли. От май до юли ние чакаме пари за наемите. Естествено от МВР се поинтересуваха какво се случва. И предприехме тези действия. Нищо не сме откраднали, аз не съм откраднал. Използваме ги, за да може да се задържи позицията на школата и евентуално да я спасим тази школа.  

Става въпрос само за зеления терен, за кортовия терен и съблекалните. Това е договорът ни с МВР. Не става въпрос за целия комплекс. Когато се говори за стадион “Раковски”, това не е целият стадион. Не можем да си позволим да го стопанисваме целия, не ни е и нужен, трябват ни терени за децата. Нашата дейност е свързана с нашите деца, които един ден щяха да останат без терени.

Няма нищо скрито и покрито. Създава се измислен скандал, който рефлектира върху децата. Тези тийнейджъри по цял ден са в интернет. Те обичат "Левски, подкрепят "Левски"."

 

Той разкри, че договорът с МВР за наем е за 10 години и обхваща два терена и съблекални. Не е за цялата база.

Пелето обясни, че около 30 процента от децата са освободени от такси, тъй като са в неравностойно положение, нямат средства и т.н. и т.н. Така с таксите трудно се покривали наемите.

Според Ангелов треньорите от ДЮШ на "Левски-Раковски" са извикани на “Герена” и им е било забранено да тренират отборите си.

“Човек от ръководството на клуба е, казал, че тях тези деца не ги интересуват. Интересува ги базата.Тези треньори заслужават огромна похвала, защото на тях им е забранено да работят с децата и утре знаят, че могат да останат на улицата. А те дават всичко от себе си за децата”, каза още бившият играч.

В качеството си на спортен директор на Левски Ангелов шест месеца се молил всеки ден да се променят нещата на стадион “Раковски”, но не срещнал разбиране.

Става въпрос за дребни пари, а "Левски" спечели 1 милион евро от продажбата на футболисти, аргументира се Пелето. А по негово време като спортен директор в клуба нямало пари, заплатите се бавели с месеци.

“Уверих се, че Левски няма интерес да се гради нищо тук. Явно има някакъв друг интерес - към базата, не знам какъв. За мен децата са най-важни. А да си гониш личните интереси за сметка на децата…”

Според бившия капитан на “сините”, когато се пресметнат приходите (от такси) и разходите по школата, всеки месец "Левски" дотира с 10-12 хиляди лева. И сега явно някой иска да спести този разход, смята Ангелов.

А най-добрият вариант е "да се седне и направи договор" с ПФК "Левски", според него. Той акцентира върху това няколко пъти.

“Базата е тук и децата са тук. Никой нищо не е искал да отделя. Аз си работя за нашите деца и за тяхното развитие. Знам ги всичките по име и те ме познават, защото знаят какво съм направил за тях. Няма мотив да се отделя школата, нито да се открадне. Когато преди 4 години дойдох тук намерих 80 деца. Стадионът беше пуст, имаше 2-3 наркомански групи. Съблекалнята беше с найлони на прозорците, нямаше покрив, имаше кофи, тъй като навсякъде течеше вода. Главният терен не беше терен, беше по-зле от сгурията. Бани, тоалетни, нищо не беше чистено сигурно още от мое време. Оттогава в тази база са вложени 600 000 лева и 1 милион за труд. Помагат родители, приятели. Това е сдружение с идеална цел, няма как да се открадне”, обясни бившият халф.

Следващата тема, която Ангелов пожела да засегне, е за смяната на управителния съвет на сдружение “Левски-Раковски”. Той бе обвинен от “Герена”, че сменил членовете - легенди на клуба, на събрание, на което само той е присъствал. 

Станислав Ангелов обясни, че ветераните са почетни членове, той е разговарял поотделно с всеки един. Държи с тях навсякъде да се отнасят с уважение и да не бъдат намесвани в междуособици.

Новата организация, която членува в УС на "Левски-Раковски", е Националният клуб на привържениците на Левски. Ангелов разкри, че с предното ръководство на "Левски" се работело много по-добре. Той опроверга казаното от Даниел Боримиров, че не е внесъл концепция за развитие на ДЮШ. Такава е депозирана в управителния съвет на Левски през миналата година. Той чакал отговор, но си е останал с чакането.

Ясно бе изразено несъгласие с това, че всяка година от “Раковски” на “Герена” се вземат най-добрите деца. Според Пелето и двете школи трябва да се развиват паралелно, а не едната да е за сметка на другата.

Даниел Боримиров е уволнил Станислав Ангелов, но той не храни лоши чувства към бившия си съотборник. Казаното от Боримиров, че Ангелов е предател, засегнало Ангелов, защото не отговаря на истината. Аз не съм ятак, а той партизанин, че да го предавам, рече Пелето.

“Аз съм омерзен. Моите родители са най-достойните хора в държавата и те са ме възпитали добре. Никога нищо не съм откраднал. Затова ще си търся правата в съда. Там ще се види кой е откраднал. Спечелените средства от делото ще отидат за школата”, каза Ангелов.

Брифингът завърши доста емоционално. Рекордьорът по мачове в Европа за "Левски" няколко минути говори за развитието на българските деца, за това, че трябва да бъдат насочвани към спорта и изкуството, че трябва да бъдат привлечени в социални дейности, че прогресът на България ще дойде от инвестиране в децата…

Той разкри лична история със своя син, който след кагва с майка си все пак е дошъл на стадиона, а не някъде другаде. И че половината му приятели от детството са починали заради наркотици, докато той е бил спасен на стадион "Раковски".

Станислав Ангелов подчерта, че е левскар и винаги ще бъде левскар. Пренебрегнал е егото си, извършва дейности и като общ работник, подобно на треньорите на стадион "Раковски". Не иска да се изтъква, не иска и да предизвиква трусове в "Левски". Продължава да се надява, че ще намери общ език с ръководството на "сините" за "Левски-Раковски".