Районна прокуратура-Бургас е задържала Христо Радев (58 г.) - директор на училище "Христо Ботев" в с. Ново Паничарево, общ. Приморско.

Той е обвинен за това, че на 25 септември в сградата на школото "извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, по отношение на непълнолетно момиче, чрез използване на положение на зависимост като директор на горепосоченото училище, в което пострадалата е ученичка".

Престъплението му по чл. 150, ал. 1 от НК - разврат с непълнолетна, предвижда от 2 до 8 години.

Утре Районна прокуратура-Бургас ще внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража“, се казва в прессъобщението на държавното обвинение.

Според "Флагман" обаче момиченцето, което твърди, че e блудствал с нея, е от ромски произход, а преди да получи обвинението, Радев е пребит от баща й.

Версиите според местните медии са две. Първата - че директорът е искал да изключи детето от училище и е станал обект на агресия от страна на родителя, а след това е обвинен в педофилия, за да бъде омърсен и унизен, а втората - че бесният баща е узнал за гаврата и решил преди полицията да се саморазправи с 58-годишния мъж.

Медията напомня, че Христо Радев е учител по български и руски език с безупречна биография. Той е директор на ОУ "Христо Ботев" от 1998 година. Съпругата му също работи в това училище.