Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров е номиниран за шеф на комисията по досиетата. Това съобщи самият той пред БНТ

Това ми е детска мечта, каза Тодоров, но не стана ясно дали се шегува.

Той ще е номинацията на парламентарната група на ГЕРБ. Мандатът на сегашната комисия изтече през май.

По този повод членът на ръководството на БСП Кирил Добрев написа следния коментар във фейсбук:

"Следя с голям интерес гастрола на Антон Тодоров из медиите. В последно време изявите му зачестиха, а с тях и наглостта и арогантността от екрана.  Днес обаче получих просветление. Всяка активност си има своята цена. Всъщност Тодоров мечтае да оглави Комисията по досиетата и не се хаби напразно. Разбирам и сапьора Цецо Цветанов, който иска неистово да се освободи от тази мина.

Но, колеги от ГЕРБ, бъдете сериозни – човек с подобно поведение е опасен за националната ни сигурност и тук въобще не коментирам психическото му здраве и творческите му успехи".

Часове преди изтичането на новината, Тодоров обяви, че ГЕРБ е сезирала ДАНС и прокуратурата срещу началника на кабинета на Румен Радев - Иво Христов, заради съмнения в нерегламентиран достъп до секретна шифрограма от посолството на България в САЩ.

 
От БСП, които през 2006 г. осигуриха мнозинство за създаване на Комисията по досиетата, днес внесоха законопроект за закриването на Комисията по досиетата и създаване на нейно място на Институт за националната памет.
 
Антон Тодоров е политолог по образование, стана депутат през март 2017 г., избран от листите на ГЕРБ. Преди това той беше известен като краен критик на ГЕРБ  и лидера ѝ Бойко Борисов, и като автор на четивото "Шайка: Бойко, Росен и Цецо". В момента той е водещ на предаването "Документите" по Канал 3.