Сблъсък на тема кмета на Хасково Добри Беливанов, от когото ГЕРБ свалиха доверието си, си заформиха депутатите от БСП Елена Йончева и Делян Добрев, който е и областен координатор на управляващите в Хасково. Поводът - Йончева отново обяви, този път в ефира на Нова тв, как "рода и приятели" на Добрев са назначени първоначално без конкурс на ключови позиции в общината, за което самият той настоявал пред кмета, а кметът от своя страна се усетил, че ще  стане бушон и решил да предприеме действия. 

"Г-жа Йончева изрече купища лъжи в ефир, за голяма част от тях вероятно ще имаме възможност и аз, и други засегнати хора да я съдим. Мислех си, че г-жа Йончева е добър журналист, оказа се, че е много слаб журналист, защото много лесно се установявят роднински връзки, съдружия, участия в обществени поръчки", заяви в отговор Добрев, който влезе в студиото след представителката на левицата.

По думите на депутата от ГЕРБ той зет няма, а споменатият Даниел Гаргов е съпруг на негова братовчедка. В спомената фирма от Йончева - "Екотрадекс груп" - неговото участието е косвено. "Мажоритарният собственик на фирмата е червеният полковник Величко Минев. Той е менторът на покойния социалист Димчо Михалевски и първи работодател. БСП пак си вкарват автогол. Те постоянно си вкарват автоголове", заяви Добрев. И продължи:

"В момента се заформя един изкуствен скандал, с който БСП се опитват да прикрият друг скандал. А той е, че в последните две години и особено последната една, те буквално вербуваха кмета на Хасково. С луксозни екскурзии, например, около техния близък бизнесмен Иван Стаматов (бивш депутат от Български народен съюз, в който участваха партията на Софиянски, ВМРО и ЗНС - б.р.)", заяви Добрев.

Той цитира информации, според които кметът и Стаматов били сега в Монако и Ница, возили се с джип "Бентли", който струвал колкото два тристайни апартамента в София, а Стаматов като депутат преди години помогнал с гласа си Сергей Станишев, по онова време близък с Елена Йончева, да бъде избран за премиер и да се направи тройната коалиция (вероятно тук Делян Добрев не помни добре историята, защото при първото гласуване на кабинет "Станишев" преди формирането на тройната коалиция не бе съставено правителство, защото при гласуването на състава му не достигна 1 глас. Самият Станишев първия път бе избран за премиер за около два часа, а Любен Корнезов допусна процедурна грешка като поиска да се закълне като такъв - б.р.)

Добрев разказа как Стаматов водел Беливанов и на други екскурзии в Европа и на море. Но самият депутат от ГЕРБ пое пред камерите отговорността, че е номиринал кмета на Хасково на последните местни избори от името на ГЕРБ и е убеждавал хората, че той е един честен човек. За което се извини.

Депутатът от ГЕРБ заяви категорично, че в община Хасково има един единствен роднина и това е първата му братовчедка Росица Гаргова - шеф на финансовата дирекция. Добрев потвърди, че съпругът й оглавява финансовата комисия в общината, но като избран с "повече преференции в листата на ГЕРБ, отколкото гласове имал Добри Беливанов през 2007 г". Според депутата от ГЕРБ не трябва да се бъркат тези неща, защото единият е назначен, а другият - избран на избори. 

Добрев отрече роднинска връзка с всички други хора, изброени от Йончева, но заяви, че са най-подготвените хора в общината. Двамата зам.-кметове, които подадоха оставки преди дни заради скандала между ГЕРБ и Беливанов, получавали много повече пари като работели друго, но се върнали на по-ниски заплати в общината, за да помагат за реализацията на обещанията на ГЕРБ за Хасково преди изборите за местни власти.

Все пак Добрев не отрече, че с част от изброените хора от Йончева са близки и са си кумували по сватби, но отдаде това на факта, че Хасково е малък град и хората от неговото поколение се познават, защото са малко на брой. Тези хора обаче са най-подготвените, един "дрийм тийм", който е направил така, че само за две години да има инвестиции от 140 млн. лв. в общината.

Добри Беливанов наистина е в чужбина и до момента не е заставал публично да отговори на атаките, освен в писмо, публикувано в местната медия "Хасково.нет", в резултат на което двама от заместниците му подадоха оставки. 

По-късно днес лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов защити Добрев в ефира на БНТ.

"Има, действително, първа братовчедка. На Делян Добрев цялата му рода, неговата съпруга, са в Хасково и работят там. Какво нередно има да работят в общината?"

Цветанов обаче бе силно критичен към Беливанов, като отбеляза, че той си е поискал още отпуска:

"Самия кмет утре има общинска сесия. Знаете ли какво е направил днес и вчера? Обадил се е да му пуснат още един ден отпуск. И знаете ли как си е положил подписа на тази молба? С печат. Според вас нормално ли е един кмет да си направи печат с подписа?"

"Вие сте си го избрали", изтъкна водещата, но дясната ръка на Борисов за пореден път обясни, че в такива случаи ГЕРБ оттегля подкрепата си от провалилия се управник.