Реакцията на БНБ в случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) закъсня. Това каза пред Дарик радио шефът на НС Михаил Миков. Той обясни, че парламентът също има вина, защото "прекалено стриктно сме спазвали независимостта на Централната банка". Миков поясни, че по закон парламентът дори не може да дава съвети. "А сега БНБ казва, че политиците са на ход", припомни той. Миков каза още, че парламентът не упражнява достатъчен контрол над незвисимите регулатори.

Трудно мога да приема, че от страната могат да се изнесат чували с пари, че изтичането на милиарди е възможно, без да светнат червените лампички на всички системи, които функционират днес в България,

каза още Миков. Според него финансите на страната не са застрашени. "Дефицитът вече е въпрос ан политическо решение, като засега няма нужда от актуализация на бюджета", смята Миков. Той заяви, че предложенията за законови текстове, които криминализират разпространяването на слухове за банки и всяване на паника ще претърпят сериозни изменения, за да не се стига до налагане на цензура чрез тях.