Лидерът на "България без цензура" (ББЦ)  Николай Бареков ще номинира бившия външен министър Надежда Михайлова за еврокомсар. Това каза самият Бареков пред радио К2.

Имах разговор с Джефри ван Орден преди няколко дена, той ме насочи към един български политик, с който аз разговарям тези дни и най-вероятно днес ще предложа този политик на Националния съвет да бъде одобрен от нас, като наше предложение за европейски комисар, ако България кандидатства за поста за външна политика на ЕС, а името на политика е Надежда Михайлова.

каза Бареков.

"Станишев има благоразумието да се откаже, доколкото разбирам и сега се прави коалиция между ГЕРБ и ДПС да се издигне Кристалина Георгиева. По повод номинацията, която тя е получила в кулоарите на ЕП, за което аз Ви уверявам, че нямам такава информация, макар че и аз пребивавам в кулоарите на ЕП", каза още Бареков. Той каза, че ще му е интересно каква ще е позицията на ГЕРБ и ДПС и БСП за номинацията на Михайлова.

"Би ми било интересно този български политик, заради когото и който участваше в падането на визи за българските граждани на европейския континент, помните това, което направи Надежда Михайлова, заради която до голяма степен българските граждани пътуват свободно по света, ще ми бъде интересно поведението на г-н Лютви Местан и на неговата политическа формация ДПС по повод тази номинация, би ми било много интересно", каза Бареков

 

Бел. ред. - Фамилията на Надежда Михайлова вече е Нейнски, но решихме да запазим оригиналния изказ на Николай Бареков.