Националният отбор по футбол получи наградата на българските спортни журналисти и пресклуб "България" за отбор на месец август. На 31 октомври селекцията на Петър Хубчев победи Франция с 3:2 в София, след като 50 години търпеше унижения от скандинавците.

Днес - в първия ден на лагера за последните световни квалификации срещу Франция (7 октомври) и Люксембург (10 октомври), Хубчев и вратарят Пламен Илиев получиха отличието.

Треньорът благодари на журналистите и поради факта, че често е на различно мнение от това на Четвъртата власт.

"Надявам се всички футболисти да са здрави и готови на много сериозна работа подготовката за мачовете, каза Хубчев. - Не се заблуждаваме и знаем много реално срещу кого играем. Мисля обаче, че точно противник като Франция трябва да ни сплоти и да ни направи още по-силен отбор. Продължавам да си стоя зад мнението, че не лозунгите, а играта ще докарат хората на стадиона. С всеки един мач публиката и самите футболисти се убеждават все повече и повече, че това е пътят. Това ще бъде първата ни задача, а именно да докараме момчетата до такова състояние като борба, тичане и себераздаване, че да успеем да се противопоставим на Франция. А за нас пътят не свършва с този мач, тъй като след това ни предстои гостуване на Люксембург. Няма да подценим втория ни съперник. Надявам се на положителен край на квалификациите."

Вратарят Пламен Илиев добави:

„Ще се постараем да се раздадем на 100% и да изпълним указанията, които са ни дадени. Франция е наистина един много, много сериозен отбор. Може би най-добрият отбор в Европа в момента. Всички се надяваме да завършим позитивно този мач.“

Междувременно УЕФА обяви съдиите за срещите с Франция и Люксембург. Испанецът Себриан Девис ще ръководи срещата с "петлите". Унгарецът Ищван Вад пък ще рефери мача на "лъвовете" във Великото херцогство.