Кратка, но ударна - такава бе речта на президента на САЩ Доналд Тръмп след атаката в Лас Вегас - най-смъртоносното нападение с оръжие в историята на САЩ. До момента данните са за поне 58 убити и стотици ранени. 

 
Президентът на САЩ нарече атаката "акт на чисто зло", нареди националните флагове да бъдат свалени наполовина, а в сряда ще отиде лично във Вегас.

“Мелания и аз се молим за всеки американец, който е бил наранен, ранен или е изгубил свой любим човек в тази ужасяваща, ужасяваща атака. Ние се молим за цялата нация, за да намерим обединение и мир. И се молим за деня, в който злото ще бъде преборено и невинните ще са в безопасност от прояви на омраза и страх. В тези моменти на трагедия и отдаване на почит Америка се обединява, както е било винаги, обръщаме се към нещата, които свързват - нашата вяра, нашите семейства, нашите споделени ценности", заяви Тръмп, цитиран от Си Ен Ен. 

По думите му единството не може да бъде подкопано от злото, връзката между хората на Америка не може да бъде разрушена с насилие.

"И въпреки че изпитваме толкова силен гняв срещу безчувственото убийство на граждани, любовта ни е тази, която ни характеризира - сега и завинаги", каза още Тръмп. 

Тръмп благодари на полицията в Лас Вегас за бързото откриване на извършителя на нападението и обяви, че ФБР и Департаментът по вътрешна сигурност работят заедно по разследването на кървавата атака.