Григор Димитров започна с трудна победа на турнира от серията АТП 500 в Пекин - 6:1, 3:6, 6:3 срещу босненеца Дамир Джумхур.

Българинът е поставен под № 3 в схемата в надпреварата, на която игра финал през миналата година и загуби от Анди Мъри. В следващата фаза Димитров ще има още по-тежка задача - срещу Хуан Мартин дел Потро или Пабло Куевас.

36-ият в света Джумхур отиде в Китай със самочувствието на победител от турнира в Санкт Петербург и максимално затрудни Григор.

А началото бе отлично за първата ни ракета, макар че в първия гейм той трябваше да спасява точка за пробив. Джумхур с мъка изравни, но след това Григор не му остави шанс, като спечели пет последователни гейма за 6:1.

Босненецът прекъсна серията в началото на втория сет, когато поведе с 1:0. Нататък двамата лесно вземаха сервис геймовете си. В осмия - при 4:3 за Джумхур, Димитров допусна доста грешки, включително и двойна, с което загуби подаването си.

А босненецът не му прости, като веднага след това грабна сета и изравни с 6:3.

В третата част играта на Григор Димитров не вървеше. Той неизменно трябваше да отразява точки за пробив на сервис геймовете си, докато Джумхур нямаше особени проблеми при своите.

Изневеряваше началният удар на хасковлията, той редеше двойни грешки. Все пак към края на сета осмият в света намери ритъм. Той сравнително лесно дръпна с 4:3, а след това направи брейк срещу темпераментния си опонент за 5:3.

Краят дойде пак с двойна грешка, но и ас - 6:3 и 2:1 след близо два часа. Личеше, че самият Димитров не е доволен от играта си, но днес той прояви характер и измъкна мача, без да покаже най-добрия си тенис.