Съоснователят на световноизвестния японски артистичен колектив Dumb Type, Широ Такатани, и екипът му пристигнаха късно снощи в Пловдив за юбилейното издание на One Dance Week.

Артистите на спектакъла ще подготвят експеримента със звук и светлина „Хрома“ цели четири дни при изключително прецизен график и организация. Впечатляващи визуални ефекти, мащабна графика, специално изградена звукова среда ще създадат един напълно различен свят, който ще посрещне публиката на One Dance Week в два поредни дни – 6 и 7 октомври – от 19:30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ в града под тепетата. Интересът към спектаклите е огромен, а двете зали се разпродават бързо, така че не оставяйте закупуването на билет за последния момент.

"Стъпка преди края"

Неделя предлага цели две представления от чешкия модул Check The Czechs на One Dance Week. „Стъпка преди края“ е посветен на легендата Мохамед Али – от възхода на ринга до угасването на една легенда, покосена от болестта на Паркинсон, а „Разказвачката“ е вдъхновена от романа на Атик Рахими „Камъкът на търпението“, в който афганистанска жена се осмелява да говори за насилие, сексуални посегателства, потисничество и още преживени страдания пред нейния изпаднал в кома съпруг.

"Разказвачката"

Чешката програма е курирана от Ивона Кройцманова – мотора зад почти всички изпълнителски феномени в Чехия и член на международни мрежи, между които IETM, European Dancehouse Network, съосновател и асоцииран директор на Aerowaves и партньор на Be SpectACTive!.

За повече информация следете Facebook фестивалното събитие на One Dance Week.