Кметът на Хасково Добри Беливанов обяви пред Клуб Z, че няма да подаде оставка, въпреки че това поиска от него лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов. Ето как градоначалникът отговори на призива и как си представя работата си в община Хасково, след като местната структура на партията, която го издигна, си свали доверието до него:

- Г-н Беливанов, премиерът Бойко Борисов поиска и вашата оставка. Аргумент извън "морално е" не се чу, щом Делян Добрев е подал своята, която така и не приета. Ще се оттегляте ли от поста си? 

- Не, няма да подавам оставка. Хората са ме избрали за кмет и трябва да си изпълнявам ангажиментите. Премиерът според мен не взе страна, приемам казаното като политически ход. Не мисля, че премиерът като такъв и като лидер на партията може да я заеме. 

- Как ще работите с общинските съветници от ГЕРБ, след като местната структура на партията свали доверието си към вас, подписахте и немалко подадени оставки в общинската администрация, имената на някои от които бяха набъркани в сюжета с назначенията на близки на Делян Добрев, откъдето целият скандал излезе на национално ниво?

- Не бих казал, че в Хасково има скандал, има напрежение. Общинските съветници от ГЕРБ също са избрани от съгражданите си. И като избрани те също трябва да изпълняват задълженията си. Личностните отношения в Общинския съвет трябва да останат на заден план. Като се внесе докладна, която засяга града, тя трябва да се обсъжда и да се взима решение от гледна точка на това доколко е полезна за Хасково и хората. Останалото не би трябвало да има значение за работата на общината. 

- Предстоят ли нови назначения на мястото на двамата ви заместници от ГЕРБ, които подадоха оставки, а вие ги приехте?

- Засега работим така, имам един заместник, макар че той в момента е в отпуск и съм сам. В общината си има директори на дирекции, специалисти, експерти, които работят чудесно, справят се чудесно. Общината работи. Тези дни ще обявим и отново конкурсите за позициите в общинската администрация, които по закон се заемат след конкурс. В момента се подготвят документите.

- Оставате кмет, а член на ГЕРБ продължавате ли да бъдете?

- Аз съм си член на ГЕРБ. Станах член на ГЕРБ заради г-н Борисов. Ако ме изключат, ще го приема. Но как да се оттегля като кмет, как ще се покажа пред моите съграждани, ако просто си тръгна? Хората на изборите гласуваха за ГЕРБ, гласуваха и донякъде заради мен, гласуваха и "анти" предишния кмет на града и управлението му. Натрупаха се фактори, бях избран с добър резултат и трябва да си свърша работата.