Юп Хайнкес до часове ще бъде обявен за старши треньор на "Байерн" (Мюнхен), пише германският вестник "Билд". 72-годишният специалист се завръща за четвърти път в най-титулувания немски клуб, заемайки мястото на уволнения италианец Карло Анчелоти.

През последните дни за поста се спрягаха няколко специалисти, сред които Томас Тухел (бившият наставник на "Борусия" Дортмунд) и едва 30-годишният Юлиан Нагелсман, който в момента е начело на "Хофенхайм", съперника на "Лудогорец" в Лига Европа.

Съвет е искан от Жозеп Гуардиола, който през 2013 г. пое "Байерн" от Юп Хайнкес. Тогава опитният треньор спечели "требъл" - купите на шампионите и на Германия, а също така титлата на Бундеслигата. И излезе в пенсия, като обяви, че повече няма да се занимава с футбол.

Сега Хайнкес ще води баварците до края на сезона, след което ще бъде назначен по-млад наставник, уточнява "Билд".

Славният клуб е в миникриза, след като стартира неубедително в Бундеслигата и бе разбит от "Пари Сен Жермен" в Шампионската лига. По-притеснителното е, че половината отбор на "Байерн" се бе обърнал срещу Карло Анчелоти, което е основната причина за освобождаването му.