Няма да има среща на парламентарната група на ГЕРБ по повод отхвърлената вчера оставка на депутата Делян Добрев. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ПГ Цветан Цветанов.

И потвърди, че въпросът е приключен. Добрев бе казал, че отново ще внесе оставката си, ако съпартийците му я отхвърлят, но след гласуването заяви, че първо ще говори с групата днес.

И министър-председателят Бойко Борисов се е съгласил с това.

"Разговаряли сме с премиера, днес поне три пъти, няма да правим среща с групата, защото просто няма и такава необходимост. Направили сме разговори с членовете на изпълнителната комисия, и сме отчели, че взетото вчера решение е правилно", каза още Цветанов.

Той заяви, че БСП въртят стара теза за вътрешнопартийно съперничество между него и Борисов.

"Няма абсолютно никакво разминаване с позицията на парламентарната група и позицията на премиера", отсече той. "Ама защо някой иска да създаде някакво усещане, че има някакво бламиране на премиера? Този сценарий сме го слушали от 2008 г., когато се разбра, че ГЕРБ има потенциала да управлява. Тогава започнаха да говорят . Цветанов ще вземе партията на Борисов, Борисов ще изгони Цветанов от партията... това са претопляне на стари манджи."