Борис Бекер планира да продаде трите си шампионски трофея от тенис турнира "Уимбълдън", пише британският в. "Сън". От изданието безуспешно са опитали да се свържат с германското величие за коментар.

Бекер щял да поиска 1 милион паунда (1,13 млн. евро) за купите. Освен това той бил готов да заложи на аукцион 4 луксозни часовника с колекционерска стойност.

Твърди се, че дълговете на Бекер възлизат на 54 милиона паунда (61 млн. евро). През месец юни британски съд го обяви в банкрут, след като Борис не съумя на представи банкова гаранция, че е в състояние да плаща борчовете си.

Според "Сън" той спешно трябва да погаси някои дългове, в противен случай рискува да му бъде отнета недвижима собственост. Бекер живее с втората си съпруга в Уимбълдън, но има къщи също в Швейцария и в родината си.

До неотдавна Борис беше треньор на бившия №1 в света Новак Джокович, но след раздялата им е безработен.

За финансовите проблеми на носителя на 6 титли от Големия шлем пишат също германските списания "Щерн" и "Бунте". Негов швейцарски бизнеспартньор е завел съдебен иск за 31 милиона паунда (35 млн. евро) срещу Бекер.