"Не може две седмици да се занимаваме с претоплената манджа "Кумгейт" и да превъзбуждаме обществото с такива низки страсти. Не трябва да съдим хората по това дали са роднини на някого, а по това дали вършат работа." Това заяви вицеприемиерът Валери Симеонов по Нова телевизия.

И препрати към китайска мъдрост: "Не е важно дали котаракът е бял, черен и дали е роднина на някого, а дали лови мишки."

"Няма значение кой чичо е, наши или ваши. Нека не влизаме в жълтини, това не е дневният ред на обществото. За мен виновен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на временен договор и после не е провел конкурс, а им е направил договора постоянен. Вие например също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам", допълни Симеонов.

 

"България намаля с близо 2 милиона, всеки е нечий роднина. Вие нямате ли роднини - утре, ако съм злонамерен, мога да разработя един "Викторгейт". Така се правят глупавите кампании за нискоинтелигентния електорат", отбеляза Симеонов.

Според него така вниманието се измествало от важните теми - че пенсиите бяха увеличени 24% например. 

"Тази, която ги пуска тези лъжи, вече е известна с това, че никога не доказва твърденията си (б.р. - депутатката от БСП Елена Йончева). Както стана с границата - лъга, лъга, а като я дадох на прокуратурата, млъкна", изтъкна Симеонов. 

Според вицепремиера разпиляното БСП не може да изкара нито една аргументирана теза срещу управлението. 

Той в характерния си стил коментира и последните обвинения на соцпартията за роднински назначения на ГЕРБ в община Габрово.

"И какво ще направи братът на Томислав Дончев? Той работел нещо в озеленяването, ще изпише ГЕРБ в тревата ли?", попита Симеонов.

"Времето ще покаже дали има държавна акция към завода "Емко". Мога да подчертая, че резултатът е негативен от конфликта на държавата и тази частна фирма. Този въпрос не трябва да се говори толкова публично. Не трябва да се говори за тези военни сделки, тази информация стига до клиента купувач и до Русия като основен наш конкурент на пазара за оръжия. Не искам да говоря толкова, колкото някои мои колеги", заяви Симеонов по темата с отнетия лиценз на военното предприятие.