Слави Трифонов коментира във фейсбук скандала с депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов, които си позволиха да отправят заплахи срещу журналиста от Нова ТВ Виктор Николаев. Трифонов изтъкна, че това са намеци от самозабравили се от властта хора към един журналист. Според него обаче журналистите мълчат пред такива политици и това е причината за настоящото положение.

Ето написаното от Трифонов

"Седя в офиса заедно с Евгени Димитров и Тошко Йорданов и подготвяме един проект да издадем на диск най-великите български патриотични песни, изсвирени от “Ку-Ку Бенд”. Песни като “Боят настана”, “Откога се е, мила моя майно льо”, “Пустите клисурци“ и въобще велики български патриотични песни, които показват, всъщност, какви сме ние, българите.

От друга страна пък, гледах интервюто на Виктор Николаев по Нова телевизия с депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, който открито заплашваше Виктор Николаев, че “ще му изстине мястото”, защото, видиш ли, му задавал неудобни въпроси. А след това пък Валери Симеонов, отново при Виктор Николаев, правеше същите намеци, на самозабравил се от властта човек към един журналист, който си върши работата. И си казах - гледай сега, и ония от патриотичните песни са българи, и тия ояли се с власт представители на сегашната политическа система - също са българи. 

Ясно защо съзнанието ми избира онези българи, които са били готови и са дали живота си за идея, мечта, морал. 

И понеже журналистите в момента услужливо мълчат, превиват врат пред такива като тия двамата, затова сме се докарали дотук.

Между другото, една от песните, които ще пуснем в тоя диск се казва “Идем, идем, сган проклета! Срещай ни и трепери!”