„Трябва да си предубеден, заблуден или платен, за да възприемеш думите ми към Виктор Николаев като заплаха“. Това реши да разясни във фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов, след като сутрешното му участие по Нова телевизия и заканите към водещия, че ще му спретне един „Викторгейт“ предизвикаха гневни реакции.

Напрежението ескалира, особено с натрупването от изказванията на предишния гост на предаването – Антон Тодоров, който също отправи многозначителни послания към Николаев. По-късно той "се извини", че не бил разбран правилно. 

„Говорите с един стожер на толерантността и демокрацията, как може да допуснете такава мисъл – аз да заплашвам журналист”, коментира Валери Симеонов на въпрос на конкурентната телевизия бТВ.

И се дообясни във фейсбук, започвайки с кратка стенограма на разговора, провел се в студиото:

„Нека да кажем, че, в края на краищата, на упрек трябва да са подложени тези политици, които са извършили закононарушение, тези политици, които са нарушили реда, закона, правилниците, наредбите. Има ли поне един такъв случай? Поне да бяха изкарали от БСП един такъв случай? Вие нямате ли роднини? Те работят ли някъде? Използвали са връзките на водещия на Нова Телевизия? Точно това е станалo [иронично] Бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един “Викторгейт”. Те [БСП] така си правят глупавите кампании. Глупави кампании за глупави хора, за нискоинтелигентни избиратели или електорат. Непрекъснато се подклажда някакво противоречие, иначе БСП няма никакви аргументи – и това става в момента, когато вдигнахме пенсиите с 24%“, написа вицепремиерът.

Нататък той продължава в характерния си стил, в който няма и помен от съжаление:

„Вдигналите се в защита на Виктор Николаев мълчаха, когато в рамките на 3 години бяха опожарени 12 автомобила на телевизия СКАТ; мълчаха, когато по офиса в Бургас бе хвърлен коктейл Молотов; мълчаха, когато мутрите на Доган строшиха 2 камери и биха двама оператори в Созопол; мълчаха, когато малтретираха водещата на СКАТ Силвия Трендафилова на митинг на ДПС в Асеновград; както и в много други случаи. А когато мутри взривиха автомобила ми пред панелния блок в „Меден Рудник“, в който живея, писаха, че съм го извършил аз, за да търся слава. 
И защо вулканът от „справедливо“ възмущение срещу мен изригна точно, когато внесох в прокуратурата сигнал срещу приватизацията на Български морски флот от фирмата на братя Домусчиеви?
Най-вероятно – СЛУЧАЙНО!“