Известно е, че неговият хумор е малко дърварски“.

Така съпредседателят на „Обединени патриоти“ и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред Дарик радио заплахата, която Валери Симеонов отправи в ефир към водещия на Нова телевизия Виктор Николаев.

И най-вероятно е някакъв опит за шегуване, доста неудачен“.

Каракачанов отказа да коментира поведението на Антон Тодоров, защото бил от друга политическа сила. Не отговори директно и на въпроса дали Тодоров и Симеонов трябва да подадат оставки.

Всеки сам си взема решенията как да се държи и как да носи отговорност, но не смятам, че заради едно по-грубиянско изказване, трябва да се стига дотук“.

Военният министър отхвърли обвиненията на опозицията, че в приетия от Народното събрание доклад за националната сигурност през 2016 г. Русия е обявена за заплаха.

Първо, в доклада няма такива категорични квалификации, каквито се опитва да ги представя опозицията.

Второ, този двоен стандарт на БСП взе да ми омръзва. Нали си спомняте по време на кое правителство България се присъедини към санкциите спрямо Русия и кой беше министър? Казваше се Вигенин, а правителството беше на БСП, на Орешарски.

Сега, извинявайте, ама да ми говорят за русофили и русофоби и да се правят на най-големите русофили, е малко евтино“.

Красимир Каракачанов бе попитан и как ще коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че ракетите на Русия били насочени срещу България.

„Руските ракети са насочени и към Турция, въпреки че Путин и Ердоган са приятели и се прегръщат и се целуват“.

Министърът на отбраната припомни своята позиция - България да провежда „балансирана политика спрямо Русия, отчитайки националния си интерес и търсейки взаимна полза“. „Докато се говори за тази конфронтация между Русия и Щатите и между Русия и Европейския съюз, не малко от икономическите проекти продължават да се реализират - „Северен поток“ и т.н. Вижте инвестициите, които се реализират от страна на Съединените щати и на други държави в Русия“.

Каракачанов призова „да водим балансирана политика, да си гледаме нашия интерес, а не да се правим както всеки път барабар Петко с мъжете и на гол тумбак чифте пищови да се пъчим най-отпред“.