Ивана Тръмп, първата съпруга на президента на САЩ Доналд Тръмп, публикува мемоари, в които обяснява, че дъщеря ѝ Иванка може да стане държавен глава на САЩ. Както и че сега си говори с Тръмп редовно и даже го съветва дали да пуска съобщения в туитър.

Ивана беше омъжена за Тръмп от 1977 г. до 1992 г. и е майка на три от децата му - Доналд младши, Иванка и Ерик. Следващата седмица от печат излиза нейна книга, посветена на живота ѝ, в която голяма част се разказва за времето, прекарано  със сегашния президент на САЩ.

Тя обяснява, че разбрала, че бракът ѝ приключва още през 1989 г. Тогава един декемврийски ден към нея се приближила внезапно млада руса жена. "Каза: "Аз съм Марла и обичам съпруга ви. А вие?" Аз ѝ отговорих: "Разкарай се. Обичам съпруга си". Не беше отговор на дама, но бях в шок", пише Ивана. През 1990 г. любовната връзка на Тръмп с Марла Мапълс влезе в медиите, а най-неприятното за първата му жена заглавие се появи в "Ню Йорк пост": "Най-добрият секс, който съм имал". През 1993 г. Тръмп се ожени за Марла, която е майка на дъщеря му Тифани. Сега той има трета съпруга - Мелания, от която е синът му Байрон.

Тези подробности разкрива агенция "Асошиейтид прес", която има предварително копие от книгата на Ивана Тръмп. В нея първата госпожа Тръмп пише за брака си и ролята си в Trump Organization. Описва и болката, която е причинила аферата на Тръмп с Марла на нея и трите ѝ деца. Тогава Доналд малдши не говори на баща си повече от година.

"Сега мога само да поклатя глава колко ненормално беше всичко", пише Ивана и добавя: "Не можех да пусна телевизора без да чуя името си".

Тя пише в книгата, че с Доналд Тръмп са вече в добри отношения и се чуват поне веднъж в седмицата. И тя го окуражавала да продължи да използва туитър.

Американският президент буди доста противоречия с туитовете си, някои от които могат да бъдат определени като скандални.

В интервю за CBS миналата седмица Ивана разказа, че от сегашната президентска администрация ѝ е било предлагано да стане посланик на САЩ в Чехия, но отказала, защото "вече имах идеален живот". Белият дом не е коментирал думите ѝ досега.

Голяма част от книгата е посветена на спомени за детството на Ивана в Европа - тя е чехкиня по произход, тя разказва и как става модел и гради кариера в Ню Йорк, как я ухажва Тръмп. На първата им среща той осигурил маса за нея и приятелите ѝ в модерен тогава ресторант в Манхатън, платил сметката и я закарал до хотела ѝ в огромен "Кадилак".

"Инстинктите ми казаха, че Доналд е умно и добро американско момче", пише тя.

В книгата има и откъси от нейните деца. 

Ивана отбелязва, че нейният бивш съпруг може да не остане единственият президент в семейството. 

"Може би след 15 години тя може да се кандидатира за президент? Първа дама? Не ме привлича мен лично. Но първа майка? Може и да стане", пише Ивана за Иванка.

Дъщерята на президента Иванка е една от най-обсъжданите личности в администрацията на президента, тя е съветник на баща си. Но се опитва да се доказва по различни начини. Наскоро Иванка и съпругът ѝ Джаред се оказаха в центъра на нов скандал - за употребата на личните им имейли за дела на държавата. Републиканците остро разкритикуваха преди време Хилъри Клинтън, която като държавен секретар е използвала личния си имейл.