Премиерът Бойко Борисов е забранил на представителите на ГЕРБ да говорят за президента Румен Радев. А председателят на парламентарната група Цветан Цветанов обяви на пресконференция, че е поел ангажимент това говорене да се прекрати.

"Политическа партия ГЕРБ не търси конфронтация и това, което съм поел като ангажимент към Бойко Борисов е, че колкото по-малко споменаваме Румен Радев, толкова по-добре", декларира Цветанов.

Заместникът на Борисов в партията не изключи реплики от ГЕРБ да са засегнали президента, но всъщност БСП налели масло в огъня. Затова от ГЕРБ решили "да не участват в компроматната война", на която левицата била добра. Цветанов отрече управляващите да са подемали война срещу държавния глава, припомняйки, че не те са използвали подобни думи, а напрежението дошло, защото социалистите видели атака към президентската институци в създаването на антетна парламентарна комисия за новите изтребители. Според ГЕРБ обаче целта на комисията била гражданите да са наясно за какво се харчат парите им. 

Преди време Бойко Борисов бе обявил в тв студио, че единственият, който може да говори за бившия президент Георги Първанов е той самият. Така че това не е първата "заръка" на премиера в подобен стил. 

"Искаме да неутрализираме БСП, за да няма война и да не търсят нещо, което го няма", каза Цветанов.

По отношение на "разкритията" на левицата за назначения на ГЕРБ по места Цветанов заяви, че в държавата има институции като комисията за разкриване на конфликт на интереси. И попита защо опонентите на ГЕРБ не са се обърнали към тази комисия. 

"БСП нямат алтернатива за управлението", декларира Цветанов и призова да се водят дебати за важните за обществото теми, в това число и с опозицията. Вицето на Бойко Борисов в ГЕРБ изброи и някои от успехите на властта, натъртвайки, че колкото пъти са имали шанс да управляват, БСП са се проваляли, затова хората избирали ГЕРБ.