Американският президент Доналд Тръмп може да предизвика трета световна война със своите действия.

Това заяви в интервю за в. "Ню Йорк таймс" Боб Коркър - председател на сенатската Комисията по външни работи.

"Тръмп се държи, все едно е в риалити шоу. Той ме тревожи. Той трябва да тревожи всеки, който е загрижен за нашата страна", заяви сенаторът републиканец.

Коркър предупреди, че с безразсъдното си поведение Тръмп рискува да постави САЩ "на пътя към трета световна война".

Според сенатора президентът нееднократно е вредил на дипломатическите усилия на САЩ в международен план със своите коментари в туитър. Но допълни, че все пак до Тръмп има хора като министъра на отбраната Джеймс Матис, държавния секретар Рекс Тилърсън и ръководителя на администрацията Джон Кели. И те помагат САЩ да не изпаднат в хаос.

Преди това Тръмп обвини Коркър за ядрената сделка с Иран в поредица от нападки в туитър, които предизвикаха остри ответни коментари от сенатора.

"Сенатор Боб Коркър ме "молеше" да го подкрепя за преизбиране в Тенеси. Казах "НЕ" и той отпадна (каза, че не може да спечели без моята подкрепа). Той също така искаше да бъде държавен секретар, а аз казах "НЕ, БЛАГОДАРЯ". Той също така до голяма степен е отговорен за ужасяващата сделка с Иран. Затова напълно мога да очаквам Коркър да бъде отрицателен глас и да пречи на нашия велик дневен ред. Нямаше смелост да се кандидатира!", написа президентът.

 

 

 

 

 

 

Боб Коркър отвърна със следното изявление:

"Срамота е, че Белият дом се е превърнал в забавачка за възрастни хора. Някой очевидно е пропуснал смяната си тази сутрин."

Няколко часа по-късно Тръмп отново се обади в туитър:

"Боб Коркър ни даде сделката с Иран и това е всичко. Трябва ни здравеопазване, трябва ни намаляване/реформа на данъците, трябват ни хора, които да вършат работа!"